Josep Toro Trallero

Metge Psiquiatre i Psicòleg Clínic

Doctor en Medicina, psiquiatre, psicòleg i terapeuta-supervisor cognitiu-conductual. Professor Emèrit de Psiquiatria de la Universitat de Barcelona. Organitzador i Co-Director del Màster de Psiquiatria i Psicologia Clínica de la Infància i l’Adolescència de l’esmentada Universitat. Va promoure i dirigí el Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil de l’Hospital Clínic de Barcelona fins l’any 2004. Membre de Galton des del 1964.

L’activitat docent i investigadora ha quedat reflectida en més de 150 articles internacionals i nacionals i capítols de llibres tècnics.


Per la seva trajectòria professional ha rebut diferents reconeixements, entre ells els nomenaments d’Acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona, President d’Honor de la Asociación Española de Psiquiatría del Niño y del Adolescente, Soci d’Honor de la Sociedad Española de Medicina de la Adolescencia i Membre d’Honor del Club de Pediatría Social.

També li han estat atorgats els següents guardons: Medalla “Josep Trueta” al Mèrit Sanitari de la Generalitat de Catalunya, Insígnia d’Or de l’Hospital Clínic de Barcelona, Premi “Jeroni de Moragas” de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, Premi “Pavlov” de la Societat Catalana de Recerca i Teràpia de Conducta, Premi “Aitana Investigación” de la Universidad “Miguel Hernández” d’Elx i nomenament d'”Homenot Nacional 2011″ per la Fundació Avedis Donabedian.

Actualment no visita.